Иван Демерджиев: Защо до днес никоя институция не провери какво е вложено

...
Иван Демерджиев: Защо до днес никоя институция не провери какво е вложено
Коментари Харесай

Министри съобщиха за нередности в изграждането на магистрала „Тракия“

Иван Демерджиев: Защо до през днешния ден никоя институция не провери какво е вложено в построяването на автомагистралите в България

Министерството на вътрешните работи и Министерството на районното развиване и благоустройството са изследвали какво е вложено при строителството на лот 2 и лот 3 от автомагистрала Тракия “ и дали има поправки, които са били правени като настоящи, стана известно на обща конференция.

" Дебелината на пътното платно е доста по-малка, част от материалите очевидно се разминават ", разяснява вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, представен от.

Пробите, взети от автомагистралата, са изследвани от Института по пътища и мостове към Агенция „ Пътна инфраструктура “. Демерджиев посочи, че в случай че е належащо, пробите ще бъдат изпратени на самостоятелна лаборатория, даже и в чужбина. По думите му са нужни още към 10 дни, с цел да са подготвени резултатите за наличието на вложените в пътя материали.

Износващият слой е с по-малка дебелина от плануванаъа по план. Според районния министър Иван Шишков явно има проблем с качеството на материалите, по думите му не са тези, които би трябвало да бъдат вложени. 

" За мен е мистерия за какво до през днешния ден никоя институция не откри сили, потребност да ревизира какво е вложено в построяването на автомагистралите в България ", сподели Иван Демерджиев.

Стана ясно още, че за двата лота на " Тракия " липсват 40 млн. лв. от невложени материали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР